Remco Visser
Remco Visser Nieuws 19 mrt 2016 / 16:45 uur

Amerikanen massaal getuige van geboorte zeearendjes

Heel Amerika is momenteel in de ban van de geboorte van een jong zeearendje. Via een webcam kan er namelijk meegekeken worden in het nestje in Washington D.C., waar naar verwachting dit weekend nog een tweede exemplaar uit het ei zal kruipen.

Het ouderpaar heeft dan ook een bijzondere locatie gekozen voor hun gezinsuitbreiding. De twee zeearenden, bijgenaamd ‘Mr. President’ en ‘The First Lady’, nestelde zich in 2014 namelijk in de top van een populier dichtbij het Capitool. Het was voor het eerst sinds 1947 dat op die plek een zeearendenpaar nestelt.

De webcam kun je hier volgen.

Ei

Woensdag vertoonde overigens het eerste ei al scheurtjes, waarna er gisteren inderdaad een jonge zeearend uit tevoorschijn kwam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikanen massaal getuige van geboorte zeearendjes
Sluiten