Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 25 mrt 2016
Leestijd: 0 minuten

Amerika doodt een-na-hoogste leider van IS

Het Amerikaanse leger heeft de een-na-hoogste leider van terreurbeweging IS gedood in Syrië. Dat heeft de Amerikaanse minister van defensie bekendgemaakt. Tijdens de actie werden ook enkele andere sleutelfiguren van IS gedood.

Namen

De commandant, die ook een religieuze rol bekleedde binnen de terreurorganisatie, stond bekend onder diverse namen, waaronder Abdar Rahman Mustafa al-Qaduli. Naast de een-na-hoogste leider werd ook een kopstuk die verantwoordelijk was voor het uitbetalen van strijders in Irak gedood.

Volgens de Amerikanen wordt het leiderschap van IS hierdoor verder ondermijnd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Amerika doodt een-na-hoogste leider van IS
Sluiten