Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 23 mrt 2016 / 13:10 uur

Ambulancechauffeur vindt eigen zoon dood bij ongeval

In één nacht veranderde zijn hele leven. De ambulancechauffeur kreeg iets na vieren ’s nachts de oproep: auto tegen boom. Ook al zat de auto finaal in elkaar, hij had direct het gevoel dat hij de wagen herkende. Het bleek de auto van zijn ex, met achter het stuur zijn 19-jarige zoon.

De anonieme ambulancechauffeur doet in een blog op Demensenvandeambulance.nl zijn emotionele verhaal. „Het was helemaal stil. De bestuurder was overleden. We konden niets meer doen.”

De agent trok het kenteken na en noemde een naam. Het was de naam van zijn ex, maar er zat een jongeman achter het stuur. Toen viel het kwartje. „Eerlijk gezegd drong dat niet tot mij door op dat moment. Ik wilde er niet aan en was in shock.”

„Het is nog nooit gebeurd dat een collega op deze manier een familielid aantreft. Het gonsde door de organisatie. Hoort dit ook bij het werk? Nee, dit hoort niet bij het werk. Het is een bizar toeval. Toch kán het gebeuren.”

In één klap voorbij

Dit is de reden dat hij ervoor gekozen heeft om zijn verhaal te vertellen. „De brandweer heeft op een andere plek mijn zoon uit de auto moeten halen. Ze hebben de tijd genomen om al mijn vragen te beantwoorden. Ja, het was in één klap voorbij voor mijn zoon. Dat was iets wat ik wilde weten.”

Ziektewet

Hij zit momenteel in de ziektewet en weet niet wanneer hij weer aan het werk kan. „De standaardvraag die mensen mij als ambulancechauffeur vaak stellen is: wat is het ergste dat je hebt meegemaakt? Daar zijn ze benieuwd naar. Die vraag krijg ik straks ongetwijfeld weer. Ik weet niet of ik die vraag al aankan. Mijn zoon was apetrots op wat ik deed.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ambulancechauffeur vindt eigen zoon dood bij ongeval
Sluiten