Metro
Metro Nieuws 15 mrt 2016 / 18:24 uur

AH roept filet americain terug om listeria-risico

Albert Heijn haalt een deel van zijn verpakkingen AH filet americain naturel van 160 gram terug uit de winkels.

De verpakkingen met een prijssticker van 2 euro en met de houdbaarheidsdatum 26 maart zijn besmet met de listeria-bacterie. Het eten van dit product kan schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus het concern. Kopers wordt dringend verzocht het product niet te consumeren, aldus Albert Heijn.

Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De gevolgen kunnen ernstig zijn, aldus het Voedingscentrum. Vooral zwangere vrouwen moeten ervoor oppassen. Een infectie met listeria kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem zijn eveneens extra vatbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AH roept filet americain terug om listeria-risico
Sluiten