Metro
Metro Nieuws 31 mrt 2016 / 16:58 uur

Abdeslam wordt uitgeleverd aan Frankrijk

Terreurverdachte Salah Abdeslam, die een belangrijke rol speelde bij de aanslagen in Parijs afgelopen november, mag worden uitgeleverd aan Frankrijk. Dat heeft een Brusselse rechtbank donderdag bepaald, meldt het federaal parket.

De overdracht kan nog wel enkele weken duren omdat de Belgische autoriteiten hem nog willen ondervragen over de aanslagen in Brussel. België en Frankrijk gaan in overleg beslissen wanneer de uitlevering plaatsvindt, aldus het parket.

Samenwerking

De zitting over de uitlevering was uitgesteld omdat Abdeslam nog verhoord moest worden door een federaal procureur. Abdeslams advocaat zei eerder op de dag dat zijn cliënt nog steeds bereid is samen te werken met de Franse autoriteiten en zo snel mogelijk wil worden uitgeleverd. In eerste instantie verzette hij zich daartegen.

Abdeslam werd 18 maart opgepakt in de Brusselse gemeente Molenbeek nadat hij vier maanden spoorloos was geweest. De terreurverdachte met de Franse nationaliteit heeft volgens uitgelekte verhoorverslagen eerder gezegd dat zijn rol bij de aanslagen in Parijs klein was. Hij zou alleen hotels en auto’s hebben geregeld voor de daders. Zijn broer Brahim en Abdelhamid Abaaoud zouden de echte leiders zijn geweest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Abdeslam wordt uitgeleverd aan Frankrijk
Sluiten