Andrea Peelen
Andrea Peelen Nieuws 21 mrt 2016 / 08:15 uur

Abdeslam wil deal sluiten met Frans gerecht

Terreurverdachte Salah Abdeslam (26) wil spijtoptant worden in ruil voor strafvermindering. Dat meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws maandag. Abdeslam wil volgens zijn advocaat Sven Mary waardevolle informatie verschaffen.

Opheldering

,,Mijn cliënt kan immers helpen om de aanslagen écht op te helderen", zegt Mary tegen de krant. ,,Het zou jammer zijn als we niet naar hem willen luisteren. Als Abdeslam nog een toekomst heeft, dan wel die als spijtoptant." Hij noemt de beweringen van Europa’s meest gezochte terrorist ,,geloofwaardig en verdedigbaar”.

Toch lijkt het erop dat het Franse gerecht hem niet de kans wil geven. Ze interpreteren de bekentenissen van Abdeslam als het begin van een verdedigingsstrategie. ,,We moeten zeer voorzichtig zijn met wat hij zegt", klinkt er.

Arrestatie

Abdeslam werd vrijdag opgepakt in de Brusselse wijk Molenbeek voor zijn rol in de aanslagen in Parijs, vorig jaar november. Hij liep tegen de lamp nadat bij een andere inval zijn vingerafdrukken op een glaasje water waren aangetroffen. En nadat in een huis in de buurt plotseling een grote hoeveelheid pizza’s werd besteld, wisten de veiligheidsdiensten Abdeslam te pakken te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Abdeslam wil deal sluiten met Frans gerecht
Sluiten