Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 23 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Aanslagen Brussel waren gepland voor paasmaandag’

De daders van de aanslagen van dinsdag in Brussel hadden op Tweede Paasdag willen toeslaan, maar vervroegden de terreuroperatie wegens de arrestatie van Salah Abdeslam. Dat meldt de Vlaamse televisiezender VTM op gezag van ingewijde bronnen.

„Paasmaandag is een symbolische dag, een christelijke feestdag. Ze hebben hun plannen versneld moeten uitvoeren door de arrestatie van Salah Abdeslam, uit vrees dat hij iets zou vertellen.” Dat zegt journalist Faroek Özgünes tegen VTM Nieuws.

Eerder spraken terrorismedeskundigen al het vermoeden uit dat de berichten dat Abdeslam bereid zou zijn tegen de politie te verklaren zijn kompanen tot haast hebben aangezet. Het aandeel van Abdeslam in de aanslagen is nog altijd onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Aanslagen Brussel waren gepland voor paasmaandag’
Sluiten