Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Nieuws 10 mrt 2016 / 08:21 uur

7-jarig meisje redt jongetje van verdrinkingsdood

Britt Sanders twijfelde geen moment toen ze haar vriendinnetje Madelin samen met haar 3-jarige broertje in het water zag vallen. Ze schoot de twee te hulp en kreeg het voor elkaar om ze allebei zonder kleerscheuren op de kant te trekken.

Benjamin Winter was aan het spelen bij de sloot in de wijk Ulgersmaborg in Groningen en beklom een buis die vastzat aan de wal. Omdat het stuk beton voor een deel in het water lag en dus glad was, gleed het jongetje er van af en plonsde het water in.

Reddingspoging

Zijn zusje Madelin zag het gebeuren en probeerde hem tevergeefs te redden. Door haar reddingspoging viel het meisje zelf in het water. Gelukkig lukte het de 7-jarige Britt wel om het tweetal uit het water trekken.

De moeder van Britt is trots op haar dochter. Wel zegt ze tegen RTV Oost dat de gemeente in actie moet komen. De slootjes liggen volgens haar te dicht bij de speeltuinen. De drie kinderen zijn verder niet gewond geraakt. Alleen Madelin heeft een dik been aan het avontuur overgehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7-jarig meisje redt jongetje van verdrinkingsdood
Sluiten