Puck Roest
Puck Roest Nieuws 14 feb 2016 / 09:37 uur

Zes redenen waarom we Valentijnsdag liever overslaan

Het is weer zover. Het is halverwege februari en de meest commerciële dag van het jaar is aangebroken. Voor singles is Valentijnsdag enkel een reminder hoe eenzaam ze eigenlijk zijn en voor stelletjes is een gewoonweg een geforceerd ‘romantisch’ cadeautjesfestijn. Nee, Valentijnsdag is niet leuk. Wij hebben zes redenen voor je op een rij gezet.

1 Het kost geld
Laten we beginnen met de meest simpele (en Nederlandse) reden waarom Valentijnsdag ons geen plezier bezorgt; het kost knaken. Een bosje rode rozen, een kaartje, een doos met chocolade, misschien een sieraad en dan ook nog een etentje. Wij zijn toch zeker Sinterklaas niet!

2 Het is zo geforceerd
Is het niet veel leuker als we door het jaar heen gewoon wat liefs voor elkaar doen? Een spontaan bosje bloemen doet veel meer dan die geforceerde cadeaus en neppe gezelligheid. Tegelijkertijd verwacht men wel dat je iets aanschaft. Dat is toch veel leuker op een gewone dinsdag in mei?

3 Heb je al een date voor Valentijnsdag?
Voor singles is het ook geen grapje. Weken van te voren krijgen zij te horen of ze een date hebben kunnen regelen. En dat antwoord is vrijwel altijd ontkennend. Bovendien is het ook een herinnering dat je nog steeds geen geluk hebt in de liefde.

4 Zijn jullie samen? Oh! Nu wel!
Stel, je bent pas twee weken aan het daten. Plots breekt die verschrikkelijke dag aan. Wat doe je? Je kunt het natuurlijk niet maken om helemaal geen actie te ondernemen. Maar ja, wat dan wel? Valentijnsdag zorgt ervoor dat mensen die elkaar net pas hebben leren kennen, worden gedwongen tot romantische acties. Hierdoor heb je plotseling verkering. Rotdag!

5 Kinderen worden van jongs af aan geïndoctrineerd
Op vroege leeftijd wordt ons al wijs gemaakt dat deze dag anders is dan anderen. Maar daar is natuurlijk helemaal niets van waar. We schrijven briefjes, geven elkaar rozen op school en lopen bovendien rondom Valentijnsdag onze eerste blauwtjes.

6 Wat zijn we toch materialistisch
Valentijnsdag legt onnodig de focus op materieel. We willen hebben, hebben, hebben. Terwijl het daar in de liefde natuurlijk helemaal niet om gaat.

Nee, doe ons maar die 364 andere dagen van het jaar. Fijne zondag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zes redenen waarom we Valentijnsdag liever overslaan
Sluiten