Andrea Peelen
Andrea Peelen Nieuws 13 feb 2016 / 11:11 uur

Voorbijganger redt vrouw en kind uit zinkende auto

Een voorbijganger in Bunschoten heeft zaterdagochtend een 42-jarige vrouw en haar zesjarige dochtertje gered, nadat hun auto in het steenkoude water terecht was gekomen.

Dat zegt een woordvoerster van de politie na een bericht hierover van RTV Utrecht. De vrouw en het kind zaten in een de auto die in een sloot terechtkwam na een botsing met een andere wagen op een kruising tussen twee wegen. De voorbijganger zag het gebeuren en sprong het water in om de twee te redden uit de auto.

Moeder en dochter zijn vervolgens opgevangen door buurtbewoners en met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Onbekend is nog hoe ze het op dit moment maken. Bij het uit te water takelen van de auto zou ook een bergingswerker onwel zijn geworden. Hij is de buurt opgevangen.

Heftig

Op foto’s is te zien hoe de auto er aan toe is na het te water raken:

Tweede keer deze week

Afgelopen dinsdag ging het ook al mis: toen raakte in Amsterdam een auto met een vrouw en een peuter te water. De vrouw wilde parkeren en stapte te vroeg uit. Tot haar schrik zag ze de auto met de peuter erin doorrollen. Om de auto alsnog te stoppen, kroop ze terug achter het stuur. Maar tevergeefs: de auto dook alsnog de Sloterkade in. Vier heldhaftige omstanders doken direct het water in en wisten te voorkomen dat de twee verdronken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voorbijganger redt vrouw en kind uit zinkende auto
Sluiten