Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 5 feb 2016 / 14:44 uur

Vluchteling (17) vergrijpt zich aan vrouw uit Keulen

Ondanks de extra veiligheidsmaatregelen tijdens het carnaval in Keulen, is in de nacht van donderdag op vrijdag vermoedelijk een 22-jarige vrouw aangerand. Een 17-jarige vluchteling uit Afghanistan geldt als verdachte, weet Bild.

Buiten bewustzijn

Tijdens de zogenaamde weiberfestnacht liep de Keulse vrouw rond een uur of 3 de tiener tegen het lijf: „De jonge vrouw werd daar door de dader aangesproken. Hij liet pornografische beelden zien op zijn mobiel. Daarna sloeg hij haar zo hard in het gezicht, dat ze haar bewustzijn verloor”, aldus politiewoordvoerder Ralf Remmert tegen de Duitse krant.

Toen de vrouw weer bijkwam, zou ze direct hebben gevoeld dat de man zich aan haar had vergrepen. Daarop alarmeerde ze de politie, die direct een onderzoek startte: „Uiteindelijk hebben we in een vluchtelingenkamp een 17-jarige verdachte gearresteerd.”

Journalist

Het is overigens niet het eerste seksuele incident tijdens het carnaval in Keulen: een Belgische verslaggeefster van de Franstalige omroep RTBF werd tijdens haar live reportage met obscene gebaren lastig gevallen.

Esmeralda Labye sprak over het carnavalsfeest toen sommige voorbijgangers obscene taal uitsloegen en gebaren in haar richting maakten. Volgens persbureau Belga heeft de burgemeester zijn verontschuldigingen aangeboden namens de stad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vluchteling (17) vergrijpt zich aan vrouw uit Keulen
Sluiten