Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 19 feb 2016 / 14:44 uur

Vluchteling (16) verkracht medewerker azc België

Een 16-jarige asielzoeker heeft in een opvangcentrum van het Rode Kruis in het Belgische Menen een jonge cateringmedewerker verkracht. Dat hebben het Rode Kruis en het parket van Oost-Vlaanderen bevestigd aan VTM Nieuws. De tiener deed twee weken geleden nog mee aan de cursus ‘hoe om te gaan met vrouwen’.

De verkrachting vond woensdag plaats. Het slachtoffer is een jonge vrouw die werkt bij de cateraar die levert aan het opvangcentrum. De minderjarige Afghaan volgde de vrouw toen zij in de kelder voorraad ging halen en vergreep zich aan haar. Hiervoor zou hij haar ook verbaal hebben lastiggevallen.

De tiener heeft de verkrachting bekend. Hij is opgepakt en in afwachting van zijn proces naar het gesloten centrum van Everberg gebracht. De jonge vrouw heeft een klacht ingediend voor aanranding en verkrachting.

Niet geholpen

De organisatie tilt zwaar aan het incident. „Dit is het eerste ernstige incident bij Rode Kruis Vlaanderen sinds het begin van de asielcrisis meer dan een half jaar geleden”, zegt An Luyten van Rode Kruis Vlaanderen. „Alle jongens en mannen in het asielzoekerscentrum hebben de cursus gehad, maar het heeft blijkbaar niet geholpen.”

Het Rode Kruis betreurt de ‘ernstige feiten’ dan ook heel erg. „Ik kan niet genoeg benadrukken dat dit niet door de beugel kan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vluchteling (16) verkracht medewerker azc België
Sluiten