Andrea Peelen
Andrea Peelen Nieuws 5 feb 2016 / 18:55 uur

Video: enorme kraan stort neer in New York

In New York is vrijdag een enorme kraan omgevallen in het drukke Manhattan. Amerikaanse media melden dat er minstens één dode is gevallen en vijftien gewonden, waarvan twee in kritieke toestand.

Bouwvakkers

De dode zou een man zijn die in een auto zat. Ed Mullins, directeur van de New Yorkse politie, meldde aan New York Post dat zijn collega’s een doek over het levenloze lichaam hebben neergelegd.

Vermorzeld

Het is nog onduidelijk wat de precieze reden is van het plotselinge omvallen, maar volgens NBC New York gebeurde het ongeval toen de kraan werd verlaagd en verzekerd voor de sterke wind die op dat moment door Manhattan raasde. Aan de foto’s te zien die voorbijgangers op social media plaatsten, is het een flinke klap geweest. Een hoop auto’s zijn compleet vermorzeld.

View this post on Instagram

Crazy Worth St crane collapse #Tribeca

A post shared by Tom Adams (@tomad3) on

Op video’s is te zien hoe de kraan neervalt en hoe erg de ravage is:

https://www.youtube.com/watch?v=zgCP7pW6xuA

https://www.youtube.com/watch?v=o_GCmGCEprY

Zo’n honderd brandweermannen werden na de crash opgeroepen om de slachtoffers in veiligheid te brengen. Ook kwamen veel ambulancepersoneel en politieagenten ter plaatse. Paul Capotosto van de New York Police Department was op kantoor, vlak bij de omgevallen kraan. Hij rende direct naar buiten. „Toen het naar beneden kwam, voelde het als een aardbeving. Ons gebouw trilde. We begonnen meteen auto’s te checken, om er zeker van te zijn dat er niemand in zat. We vonden één man in een auto, hij was nog bij bewustzijn. Hij zei dat hij oké was.”

Het is niet de eerste keer dat een kraan omvalt in New York. In 2008 gebeurde het in East 91th Street, toen vielen er twee doden. Ook in april vorig jaar werd een man geplet toen een kraan op de werkplaats plotseling op hem viel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: enorme kraan stort neer in New York
Sluiten