Iris Hermans
Iris Hermans Nieuws 21 feb 2016 / 13:48 uur

Vermoedelijke dader Michigan ‘gelukkig een blanke’

Tijdens de persconferentie in Kalamazoo in Michigan, de staat die zaterdagavond werd opgeschrikt door een totaal willekeurige schietpartij op verschillende plekken, zijn nieuwe feiten aan het licht gekomen.

Zes doden, geen zeven

Er zijn geen zeven, zoals verschillende media eerder meldden, maar zes mensen doodgeschoten. De politie meldt dat het veertienjarige meisje, waarvan eerder werd gezegd dat ze aan haar verwondingen was overleden, nog leeft, zij het in kritieke toestand. Het gebruikte wapen is een semiautomatisch handvuurwapen en de vermoedelijke dader is de 45-jarige Jason Brian Dalton, een blanke man uit Michigan, die nog geen andere criminele activiteiten op zijn kerfstok had, voor zover bekend. Hij wordt maandag aangeklaagd.

#KalamazooShootings

In Michigan, maar ook op allerlei andere plekken in de wereld en op de social media onder #KalamazooShootings, vraagt iedereen het zich af: why? Waarom werden zes mensen totaal willekeurig doodgeschoten? Vier mensen kwamen om bij het Texaanse restaurant Cracker Barrel, twee mensen stierven bij de KIA dealer. De politie doorzoekt Daltons huis op zoek naar enig bewijs of ‘motivatie’ voor deze gruwelijke daad.

‘Hey Donald’

Burgemeester Bobby Hopewell is diep aangeslagen, tweet hij, maar ook erg trots op de samenwerking tussen de verschillende veiligheidsorganen en dat ze ‘the guy’ hebben. Anderen reageren dat ze blij zijn dat het ‘a white guy’ is, en ‘no Muslim’. Donald Trump wordt ook genoemd: Hey @realDonaldTrump , while you ban all the Muslims from the US, you might as well kick the white people out too. #KalamazooShooting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vermoedelijke dader Michigan ‘gelukkig een blanke’
Sluiten