Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 26 feb 2016

Verkeerd kenteken ingevuld bij parkeren? Geen boete!

Per ongeluk een verkeerd kenteken ingevuld bij kentekenparkeren en daarom een boete ontvangen? Of kenteken vergeten en voor het gemak even Ha-Ha-Ha ingevuld? Dan hoef je deze boete nu echt officieel niet te betalen.

Hoge Raad

Een verkeerd kenteken is geen reden voor een boete, bepaalde de Hoge Raad vrijdag in een zaak van een vrouw die in Amsterdam haar parkeren via een app met een verkeerd kenteken had betaald. Bij een controle kreeg de vrouw een boete omdat niet het juiste kenteken bekend was. Maar in de wet staat dat er alleen een boete opgelegd kan worden als er geen parkeergeld is betaald.

Sinds begin vorig jaar kwamen de rechtbank en het gerechtshof in Amsterdam in deze en vergelijkbare zaken al tot hetzelfde oordeel. Amsterdam was een van de eerste gemeentes die het kentekenparkeren invoerde. Een flink aantal andere gemeentes volgden.

Gemeente

De methode van het kentekenparkeren mag nog gewoon, benadrukt de gemeente Amsterdam in een reactie. De werkwijze verandert dan ook niet. ,,Als iemand een verkeerd kenteken invoert, krijgt hij een naheffing. Zodra deze persoon kan aantonen dat wel degelijk parkeerbelasting is betaald, vervalt de naheffingsaanslag.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verkeerd kenteken ingevuld bij parkeren? Geen boete!
Sluiten