Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 15 feb 2016 / 10:09 uur

V&D gesloten, spanning stijgt voor medewerkers

Wie maandag nog iets wil halen bij V&D staat voor een gesloten deur. Maandag en dinsdag blijven alle V&D-warenhuizen dicht. Maar dat betekent volgens de curatoren niet dat de onderhandelingen zijn mislukt.

Maandag zou het D-day zijn voor V&D en bekend worden of Roland Kahn, de man van de CoolCat-winkels, V&D in handen krijgt.

Uitstel

Maar puntje bij paaltje is er toch uitstel aangevraagd, zo laten de curatoren maandagochtend weten in een verklaring. De ‘zeer complexe puzzel kan op dit moment nog niet worden gelegd’, schrijven zij. De vastgoedverhuurders is een verlenging van 72 uur voorgesteld.

Het gaat allemaal om de vraag of verhuurders van ten minste 35 panden het eens worden met een huurcontract dat Kahn hen aanbiedt.

45 filialen

Het liefst wil de CoolCat-baas 45 van de 62 V&D-filialen overnemen, maar het lijkt er nu dus op dat zelfs de minimale eis van 35 panden nog niet is gehaald.

Daarmee stijgt de spanning voor achtduizend medewerkers van het bedrijf. Zij werden betaald door het UWV, maar dat stopt woensdag. „Hun onzekerheid duurt voort, terwijl ze nu al zo lang in onzekerheid zitten. Daar wordt niemand blijer van”, zegt FNV-woordvoerder Joyce Mooring. „We moeten weer afwachten.”

Eerder werd de medewerkers al geadviseerd alvast een uitkering aan te vragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
V&D gesloten, spanning stijgt voor medewerkers
Sluiten