Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 8 feb 2016

Treinreiziger doof voor stiltecoupé

In de stiltecoupé hoor je je mond te houden, maar niet alle treinreizigers houden zich hieraan. Misschien omdat het stiltepictogram niet zo snel zichtbaar is, denkt NS. Daarom gaat de spoorvervoerder de hoofdsteunen in bepaalde intercity’s voorzien van een levensgroot pictogram.

Het gaat in eerste instantie om een proef in een aantal dubbeldekker. Nu ziet de reiziger dat hij in een stiltezone zit door middel van pictogrammen boven de deur en op het raam. Dat blijkt niet altijd voldoende. Daarom worden hoofdsteunen voor de proef voorzien van een stiltepictogram of een tekst die wijst op stilte.

Klachten

Rustig reizen is een van de zaken die reizigers het meest waarderen, blijkt uit klantonderzoek van NS. Uit klachten van reizigers blijkt echter dat het sommige reizigers nog wel eens ontgaat dat ze zich in een stiltezone bevinden.

Vervelend

„Het is vervelend voor andere reizigers als er dan toch gebeld en gekletst wordt”, zegt Jessica Sauren, klantonderzoeker bij NS en betrokken bij de proef. „We willen onderzoeken of reizigers de ’nieuwe’ stiltecoupé als stiller ervaren, of hun reistijd prettiger is en of het zorgt voor minder irritatie tussen reizigers als iemand zich vergist.”

Reizigers kunnen hun ervaring delen via #stiltezone of de formulieren die uitgedeeld worden in de trein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Treinreiziger doof voor stiltecoupé
Sluiten