Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Tilburgse spuger’ moet twee jaar naar inrichting

De ‘Tilburgse spuger’ moet voor twee jaar naar een inrichting voor stelselmatige daders (ISD). De rechtbank in Breda acht bewezen dat de man 27 vrouwen zonder aanleiding heeft bespuugd, tussen zomer van 2013 en zomer van 2015.

Spugen wordt door de rechtbank gezien als mishandeling. De acties van de man leidde tot „grote onrust en vooral tot gevoelens van onveiligheid in Tilburg”, stelt de rechtbank.

In een ISD worden veelplegers behandeld voor hun problematiek, in het geval van de spuger is dat verslavingsproblematiek en een persoonlijkheidsstoornis. Deskundigen hebben hem onderzocht en vinden hem verminderd toerekeningsvatbaar. Hij is eerder al veroordeeld voor onder meer diefstal en een doodsbedreiging.

Kinderwagens

Veertig slachtoffers hadden aangifte gedaan, maar het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat de man nog veel meer slachtoffers heeft gemaakt. Hij zou in een paar gevallen ook in een kinderwagen hebben gespuugd.

De 27-jarige man zou zijn slachtoffers hebben bespuugd omdat hij het niet kon verkroppen dat hij dakloos was geworden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Tilburgse spuger’ moet twee jaar naar inrichting
Sluiten