Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 1 feb 2016 / 15:22 uur

Surflegende redt moeder en kind van gigantische golf

Een moeder uit Australië en haar 1-jarige zoontje zijn gered door surflegende Kelly Slater. Het tweetal liep langs de Hawaiiaanse kust toen ze ineens werden gegrepen door een metershoge golf. De heldhaftige surfer wist te voorkomen dat de moeder en haar kindje verdronken.

Sarah White en haar zoontje Van liepen vorige week samen in de bekende Hawaiiaanse surfplaats Rockpiles over een strandpad toen ze overvallen werden door een gigantische golf. Moeder en kind werden meegesleurd. Sarah probeerde de buggy waar haar zoontje in zat vast te houden, maar dat hield ze niet lang vol.

Hulp

Kelly Slater, die wordt gezien als een van de beste surfers aller tijden, was toevallig op hetzelfde strand, omdat zijn training was afgelast door de hoge golven. De surfer zag het ongeluk gebeuren en sprong direct te hulp. Hij greep de buggy die bijna was weggespoeld en bracht de peuter naar het vaste land. Vervolgens redde hij Sarah uit het water, die zwaar in shock was.

„De golf was als een tsunami”, vertelt de moeder aan Seven News. „Het enige wat ik dacht was: ik wil niet dat mijn zoon verdrinkt.” Gelukkig kwam de hulp op tijd. Slater bracht moeder en kind na het ongeval naar huis. „Ik ben deze man eeuwig dankbaar”, besluit Sarah.

Bekijk de beelden hier:

https://www.youtube.com/watch?v=O7YqVdgYR0c

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Surflegende redt moeder en kind van gigantische golf
Sluiten