Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 2 feb 2016 / 11:40 uur

Student zet campuswoning op AirBNB, wordt geschorst

Toeristen voor korte tijd een goedkope woonruimte bieden en er zelf een zakcentje aan overhouden: het gebeurt aan de lopende band via AirBNB. Maar niet iedereen is even blij met de verhuurders. Het Emerson College uit Boston heeft zelfs hardhandig ingegrepen toen een student zijn campuskamer verhuurde, zo schrijft The Guardian.

Jack Worth heeft inmiddels al een boete van 190 euro ontvangen, is voorlopig geschorst en wordt mogelijk ook van zijn opleiding gegooid. Onterecht, zo betuigen vele medestudenten. Een paar honderd van hen hebben reeds een petitie ondertekend, waarin ze pleiten dat Worth wel genoeg gestraft is.

“Er is niets crimineels aan goedkoop onderdak aan reizigers bieden”, zegt Ari Howorth, die de petitie ondertekende. “Jack gaf reizigers een inkijkje in het Bostonse leven en de Emerson-experience. Daarmee hielp hij mensen die anders niet in staat waren om iets in dit deel van de stad te betalen.”

Verboden

Emerson College is het niet eens met dat standpunt. Volgens de school staat in het huurcontract dat het doorverhuren van de campuswoningen verboden is. Volgens hen zou het ongecontroleerd verhuren van de woningen de veiligheid van andere campusbewoners in gevaar kunnen brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Student zet campuswoning op AirBNB, wordt geschorst
Sluiten