Metro
Metro Nieuws 27 feb 2016 / 21:41 uur

Spoorweg bij Dalfsen weer in orde

Alle tests op het spoor bij Dalfsen, waar dinsdag door een botsing een trein ontspoorde, zijn zaterdag goed gegaan. De bovenleiding en seinen op het spoor tussen Ommen en Zwolle doen het allemaal weer, waardoor vanaf zondagochtend de treinen weer volgens het boekje rijden. Dat meldde ProRail.

Zaterdagmiddag waren alle herstelwerkzaamheden al afgerond en in de avond zijn het spoor, de bovenleiding en de seinen getest door treinen over het spoor te laten rijden. ,,De werkzaamheden verliepen voorspoedig, door het mooie weer kon er doorgewerkt worden”, zei een woordvoerder. In totaal is al ruim 180 meter spoor vervangen, inclusief 300 dwarsliggers.

Ongeluk

Dinsdag botste bij een overweg een trein van Arriva op een hoogwerker. Door het ongeluk bij overweg Het Lageveld kwam de machinist van de trein om het leven. Zes mensen raakten gewond, van wie er twee naar een ziekenhuis moesten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Spoorweg bij Dalfsen weer in orde
Sluiten