Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 11 feb 2016 / 16:06 uur

Speeddaten op het treinstation

Forenzen brengen veel tijd door in de trein. Niet ondenkbaar dus dat in de (naastgelegen) coupé de liefde van je leven zit. Om de single reizigers een handje te helpen, kunnen singles vrijdag speeddaten op twee treinstations.

„Matchen reizigers tussen station Haarlem en Utrecht Centraal?”, vraagt NS zich af. De spoorvervoerder organiseert de speeddate in het kader van Valentijnsdag. Vrijgezelle reizigers op station Haarlem kunnen vrijdag via levensgrote schermen live in contact komen met reizigers op Utrecht Centraal.

Romantische date

Drukken beiden op de ja-knop en is er een match, dan krijgen ze direct een treinreisje naar Amsterdam aangeboden. „Hier wordt hen een eerste ontmoeting op een romantische locatie aangeboden: de Koninklijke Wachtkamer op spoor 2b die normaal voor publiek gesloten blijft”, zegt Erik Kroeze van NS. „Onder de echte love birds die een vervolgdate willen, verloten wij een retourtje naar Parijs.”

NS wil laten zien hoe leuk het is om onderweg contact te hebben met medereizigers. Want meestal loopt iedereen gedachteloos langs elkaar heen. „Vaak zoeken mensen wel oogcontact, maar veel reizigers durven net niet dat extra stapje te zetten”, zegt Kroeze.

Dat kan dus anders. Wie een medereiziger wel in de ogen durft te kijken, kan vrijdag terecht in de stationshal van Utrecht Centraal en Haarlem tussen 10.00 en 15.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Speeddaten op het treinstation
Sluiten