Metro
Metro Nieuws 19 feb 2016 / 13:58 uur

Schiphol heeft geld nodig om wachtrijen te voorkomen

Schiphol wacht een „heel hete zomer’” als er geen extra geld beschikbaar komt om de lange wachtrijen bij de paspoortcontrole aan te pakken. Daarvoor waarschuwde topman Jos Nijhuis vrijdag.

Tekorten

De Koninklijke Marechaussee kampt volgens Nijhuis al jaren met tekorten. Door het verhoogde dreigingsniveau en de toestroom van asielzoekers is de bezetting op Schiphol alleen maar verder onder druk komen te staan. En dit leidt tot een personeelstekort.

„Wij hebben dringend behoefte aan een oplossing voor de korte én lange termijn”, zei Nijhuis. „Wat ons betreft wordt er in de Voorjaarsnota financiële ruimte vrijgemaakt voor de oplossing van dit probleem. Dat is snel naar Haagse begrippen, maar niet naar die van Schiphol.”

Veel klachten

Op social media wordt geregeld geklaagd over de lange wachtrijen bij de paspoortcontrole. „Krankzinnige toestand op Schiphol. Vele honderden gearriveerden in een Eftelingrij voor de paspoortcontrole”, schreef een reiziger eerder op Twitter.

En ook in februari is het goed mis:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Schiphol heeft geld nodig om wachtrijen te voorkomen
Sluiten