Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 11 feb 2016 / 13:45 uur

Reddingswerkers vinden stel in omhelzing onder puin

Door een aardbeving in Taiwan kwamen eerder deze week tientallen mensen om het leven. Als gevolg van de aardbeving stortte een flatgebouw in Tainan in. Veel mensen kwamen onder het puin terecht. Woensdag werd een jong stelletje gevonden onder het puin; in een laatste omhelzing.

Zoektocht naar overlevenden

Reddingswerkers deden die ontdekking tijdens hun zoektocht naar overlevenden, zo weet People’s Daily Online. Zij zouden als eerst Cai Mengjia hebben gevonden, die lijkt te hebben geprobeerd zijn vriendin te beschermen door als een soort schild te fungeren. Hij had zich namelijk over zijn vriendin Huang Ruoxin gebogen.

Volgens lokale media was het voor reddingsteams lastig de twee uit de brokstukken te bevrijden, omdat ze elkaar stevig aan elkaar hadden vastgeklampt. Het meisje had haar hoofd tegen de borst van de jongen aangeduwd, waarschijnlijk om te voorkomen dat ze daar door het puin zou worden geraakt.

De twee, allebei 21 jaar, volgden les op de Universiteit van Kun Shan. Hij studeerde elektronica; zij mode.

Dodental

Het dodental ligt inmiddels op 53; daarnaast worden nog 83 mensen vermist. Eerder deze week werden drie leiddinggevenden van Taiwanese bouwbedrijven die verantwoordelijk waren voor de bouw van het ingestorte flatgebouw, opgepakt.

Reageer op artikel:
Reddingswerkers vinden stel in omhelzing onder puin
Sluiten