Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 9 feb 2016 / 13:19 uur

Open brief Asscher aan azijnpissers op social media

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bijt in een open brief van zich af op Facebook tegen de vele mensen die hem dagelijks via social media de huid vol schelden en hem aanvallen op zijn Joodse familiegeschiedenis.

Asscher is klaar met de ongefundeerde uitspraken van mensen die alleen tirades en doodsbedreigingen uiten op social media. Deze negativiteit ontneemt hem zelfs de zin om op mensen te reageren die wel een oprechte mening delen.

„Ik merk dat ik dankzij jullie te vaak niet meer reageer als mensen me via social media benaderen”, begint Asscher zijn betoog. „Daarom nu een antwoord- ik weet dat jullie op zoek zijn naar dialoog – daarna richt ik me weer volledig op diegenen die het echte gesprek zoeken.”

Hierna beschrijft Asscher de verbasteringen van zijn naam – ASS cher en aSScher – die voorbij komen, de scheldpartijen en ongenuanceerde meningen. Alles met naam en toenaam, waar mogelijk. Hij plaatst hierbij enkele voorbeelden.

Wijze raad

„Mag ik jullie voorzichtig aanraden voor de volgende keer dat je zo’n reactie plaatst de tweet of post eerst even aan je moeder te laten zien?”, besluit hij zijn betoog. „Of aan je dochter, for that matter? Als zij het ook een goed idee vindt, vooral plaatsen. Blijf er niet mee rondlopen.”

Respectloze hond.Beste reageerders, Ik merk dat ik dankzij jullie te vaak niet meer reageer als mensen me via social…

Gepostet von Lodewijk Asscher am Dienstag, 9. Februar 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Open brief Asscher aan azijnpissers op social media
Sluiten