Puck Roest
Puck Roest Nieuws 28 feb 2016 / 19:12 uur

Oorzaak instorten pand Den Bosch nog onbekend

Het is nog niet duidelijk waardoor het pand op de Markt in Den Bosch zaterdagavond is ingestort. Dat liet een woordvoerder van burgemeester Rombouts weten, nadat deskundigen een bouwkundige inspectie hadden uitgevoerd.

Het pand uit 1637 stortte zaterdagavond rond 23.00 uur in. Er vielen geen slachtoffers. In het monumentale pand zat opticienketen Pearle die het interieur aan het verbouwen was. Er wordt nu onderzocht of de instorting daar mee te maken had. De gemeente heeft echter nog geen contact kunnen leggen met de aannemer.

Als dat onderzoek is afgerond, wordt het puin pas weggehaald. De naastgelegen panden zullen daarna worden gestut. Eerder mogen deze niet betreden worden.

Het ingestorte pand stond naast het huis op de Markt waar schilder Jeroen Bosch lange tijd gewoond heeft. Het huis, genaamd ‘De Kleine Winst’, is nog intact. Komende vrijdag zou op de monumentale panden een lichtprojectie van schilderen van Jeroen Bosch te zien zijn. De gemeente praat zondag en maandag over wat er nu moet gebeuren, schrijft Omroep Brabant. De zender maakte ook een korte video om te laten zien hoe het lichtspektakel er nu uit komt te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oorzaak instorten pand Den Bosch nog onbekend
Sluiten