Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 29 feb 2016 / 08:20 uur

Online shoppen zorgt voor onveilig verkeer

Hoe meer we als consumenten online winkelen, hoe onveiliger de situatie op straat wordt. Door het toenemende aantal koeriers die pakketjes bezorgen, neemt de verkeersveiligheid in Nederland namelijk flink af.

Vooral in woonwijken neemt de verkeersveiligheid hierdoor steeds meer af, zo schrijft de Telegraaf. Door het toenemende aantal pakketjes die bezorgd moeten worden, rijden de koeriers door de wijken af en aan. Maar vaak te hard en te onoplettend.

Twintig busjes per dag

„In drukke straten komen twintig bestelbusjes per dag. Als de trend zich doorzet, zijn dat er over een paar jaar vijftig. Daarbij zien we dat het aantal snelheidsovertredingen, foutparkeren en andere misstanden toenemen”, zo zegt Rob Stomphorst, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland (VNN).

Meldingen

De VNN heeft de conclusie getrokken dat de verkeersveiligheid in woonwijken afneemt, nadat zij honderden meldingen hadden gekregen van bewoners, die hadden gemerkt dat busjes te hard door de straten reden. „Om te voorkomen dat het echt een keer vreselijk misgaat en er doden of ernstig gewonden vallen, roepen wij bewoners van drukbezochte buurten en wijken op in actie te komen”, zegt Stomphorst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Online shoppen zorgt voor onveilig verkeer
Sluiten