D. van Aken
D. van Aken Nieuws 15 feb 2016 / 08:15 uur

NS laat schoonmakers meereizen in de trein

Niet meer plaatsnemen in de croissantkruimels achtergelaten door een andere treinreiziger. En nooit meer een overvol prullenbakje die een uur in de wind stinkt. Het zou zo maar kunnen dat vieze treinen binnenkort tot het verleden horen. Na een proef van enkele maanden breiden NS en Hago Rail Services hun nieuwe schoonmaakprogramma Care on Track verder uit. Dat meldt de NS.

Trajecten

Vanaf maandag rijden schoonmakers mee op vier belangrijke treintrajecten: Den Helder-Nijmegen, Alkmaar-Maastricht, Amsterdam-Dordrecht en Lelystad-Vlissingen. Bijna een derde van alle treinreizigers maakt dagelijks gebruik van deze lijnen.

De afgelopen vijf maanden reden tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal al schoonmakers mee op de trein. Zij halen tijdens de rit zoveel mogelijk los vuil op, legen prullenbakken en verwijderen storende vlekken van vloeren, ramen en tafeltjes. Op de eindpunten van de trajecten hebben ze dan voldoende tijd voor ander schoonmaakwerk, zoals het reinigen van toiletten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
NS laat schoonmakers meereizen in de trein
Sluiten