Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 8 feb 2016 / 22:00 uur

Noord-Holland mag damherten gaan afschieten

De Provinciale Staten van Noord-Holland staan achter het besluit van Gedeputeerde Staten om het afschieten van duizenden damherten toe te staan. De provincie krijgt hiermee toestemming om duizenden herten in de duinen van Noord-Holland te doden.

Motie

Door de Partij van de Dieren en GroenLinks werd nog een motie tegen het besluit ingediend. Deze motie werd uiteindelijk met 35 stemmen tegen 18 weggestemd, zo schrijft de NOS. Met dit besluit kan het jachtverbod, wat nu op de damherten hangt, weer worden opgeheven.

Overlast

Het gaat om het afschieten van ruim 4670 damherten in totaal in de omgeving Noord-Holland. Door de politiek is besloten om het jachtverbod op te heffen, omdat de damherten overlast zouden veroorzaken. De beesten veroorzaken onder andere auto-ongelukken en zorgen voor schade aan gewas.

Enkele tegenstanders van het besluit, zoals de Dierenbescherming, hebben aangegeven het besluit aan te vechten. Zodra de Gedeputeerde Staten het besluit officieel hebben gemaakt, zullen deze partijen naar de rechter stappen.

https://twitter.com/i/status/696797948814999552

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noord-Holland mag damherten gaan afschieten
Sluiten