Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 29 feb 2016

Nooit meer de bus missen met nieuwe app

We maken het allemaal weleens mee. Doe je hard je best om de bus te halen, rijdt deze net voor je neus weg. Hopelijk is dat vanaf nu verleden tijd met de nieuwe app van Connexion: de Stappover.

Overstapverzoek

De app van de busmaatschappij moet het mogelijk maken om de chauffeur van jouw bus in te seinen, die vervolgens even op je kan wachten. „Tot twee minuten voor vertrek van de aansluitende bus kan de reiziger een overstapverzoek indienen. De buschauffeur krijgt dat verzoek via zijn boardcomputer binnen onder de melding: u heeft een overstapper”, vertelt Herman de Gooier van Connexxion aan RTL Nieuws.

Vier minuten

De buschauffeur kan op zijn beurt na het ontvangen van de melding kijken of er tijd is om op de passagier te wachten. Een handige oplossing, maar het is niet zo dat je een half uur over je overstap kunt doen. „Er moet ook rekening gehouden worden met andere passagiers. De maximale wachttijd is vier minuten.”

Platteland

Op dit moment is de nieuwe app alleen nog werkzaam voor bussen in Overijssel en Flevoland. In welke gebieden Stappover bruikbaar is, moet nog worden afgewacht. De app zal naar alle waarschijnlijkheid vooral worden ingezet op het platteland, waar bussen niet vaak rijden en een overstap halen cruciaal kan zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nooit meer de bus missen met nieuwe app
Sluiten