Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 28 feb 2016 / 19:50 uur

Nigeria schrapt 20.000 niet-bestaande ambtenaren

Nigeria heeft 23,846 niet-bestaande ambtenaren van de loonlijst geschrapt. Al deze mensen ontvingen salaris voor hun werk, terwijl ze helemaal niet in dienst waren. Met het schrappen van deze spookambtenaren, kan het land per jaar 11 miljoen per maand besparen.

Corruptie

Corruptie en mismanagement zijn termen die het land niet vreemd is, zo schrijft The Guardian. Daarom is de overheid nu bezig met het slaan van een flinke slag om corruptie binnen de overheid tegen te gaan. Het onderzoek naar de niet-bestaande ambtenaren maakt daar ook onderdeel van uit. Uit dit onderzoek bleek dus onder meer dat meer dan 20.000 werknemers geld verdienen zonder er ook maar iets voor te hoeven doen.

Loonlijst

De regering liet de namen van de ambtenaren onderzoeken, en koppelde deze aan de bankgegevens op hun loonlijst. Veel van deze namen kwamen niet met elkaar overheen, waaruit geconcludeerd kan worden dat andere mensen het salaris via iemand anders ontvingen. Ook kregen meerdere personen onrechtmatig salaris van verschillende ministeries.

11 miljoen

Het aantal spookambtenaren kan nog groeien. Het ministerie zal vanaf nu de ambtenaren regelmatig controleren en nieuwe werknemers aan een strengere identiteitscheck onderwerpen.Daarnaast liet het ministerie liet weten ook andere verdachte zaken nader te bekijken. Uiteindelijk wil de regering hiermee ruim 11 miljoen euro gaan besparen op maandbasis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nigeria schrapt 20.000 niet-bestaande ambtenaren
Sluiten