Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 23 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuw-Zeelanders kopen met 39.000 man beroemd strand

Maar liefst 39.000 inwoners van Nieuw-Zeeland zijn op de bres gesprongen om een uniek stuk strand te kopen. Ze hebben meer dan 2 miljoen dollar op tafel gelegd. Met de bijzondere actie hebben ze het wereldberoemde Abel Tasman National Park uit de handen van projectontwikkelaars gehouden.

Het gaat om het strand bij Awaroa Inlet, dat regelmatig pronkt op ansichtkaarten en in natuurdocumentaires. Drie weken geleden zette de eigenaar het prachtige strand te koop. Het stand is afgelegen, maar voor iedereen toegankelijk. De toekomstige eigenaar zou dat kunnen verbieden.

Winnend bod

Tijd voor actie, dachten een aantal natuurliefhebbers. Ze rekenden uit dat 2 miljoen dollar, de geschatte kostprijs van het strand, best te betalen was als je het bedrag zou uitsmeren over een paar duizend mensen. Daarom startten ze een crowdfundingsactie op Givealittle. Met succes: 39.249 mensen gaven gehoor aan de oproep. Woensdagochtend lokale tijd kregen de initiatiefnemers te horen dat ze het winnende bod hadden uitgebracht.

Het strand aan de noordkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is over land alleen te voet te bereiken. Het Abel Tasman National Park wordt gezien als een waar wandelparadijs, het is dan ook een van de drukst bezochte parken in Nieuw-Zeeland.

Bekijk de beelden hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuw-Zeelanders kopen met 39.000 man beroemd strand
Sluiten