Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 15 feb 2016 / 08:05 uur

Nederlander overleeft tijgeraanval in Nepal

Een Nederlandse toerist is zaterdag op wonderbaarlijke wijze uit de grijpgrage klauwen van een tijger gebleven. Toen de tijger de aanval opende in het Bardiya National Park (BNP) in Nepal kroop hij in een boom.

Gerard van Laar

De man, door The Kathmandu Post Gorard Vaan Laan genoemd, zat zo’n twee uur in de boom, terwijl de tijger onderaan de boom lag te wachten. In werkelijkheid gaat het om de 33-jarige Gerard van Laar uit Dedemsvaart.

De tijger opende de aanval op de Nederlander, gidsen Krishna Shah en Umanga Khadka en de eigenaar van het park Ramji Thapa. De andere drie wisten uiteindelijk te ontkomen, maar de Nederlander moest doodsangsten uitstaan nadat hij in de boom was geklommen.

Van Laar had Shah via de telefoon op de hoogte gebracht dat hij in een boom was geklommen. Na twee uur kon de Nederlander in veiligheid worden gebracht met de hulp van olifanten.

Gered

De tijger viel Shah aan toen die het gebied betrad om de toerist te redden. Hij raakte daarbij gewond, maar het lukte wel om de toerist te redden: „De tijger rende weg nadat drie anderen lawaai maakten en op de grond stampten.”

Shah raakte gewond aan handen en benen en werd naar het ziekenhuis afgevoerd voor behandeling. Zijn toestand is stabiel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlander overleeft tijgeraanval in Nepal
Sluiten