Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 21 feb 2016 / 21:24 uur

Moeder stalkt vriendje van dochter 3 jaar lang

Wat nou als je dochter met een advocaat date? De meeste ouders zouden het – op zijn zachtst gezegd – geen ramp vinden, maar de Schotse Lauren Roxburgh trof het minder. De topadvocaat waar zij een knipperlichtrelatie mee had, werd sinds 2012 extreem gestalkt door haar moeder.

De moeder in kwestie, de nu 65-jarige Alexandra Roxburgh, bestookte de 43-jarige topadvocaat Bobby McCormack met honderden telefoontjes en dreigbrieven. In een jaar tijd belde ze de advocaat bijna 300 keer op. Tijdens het bellen gebruikte ze een oud stuk speelgoed van haar zoon, waarmee je je stem kunt vervormen.

De dreigbrieven die de moeder naar Bobby stuurde waren gevuld met scheldwoorden en dreigementen, maar bevatten af en toe ook expliciet seksueel materiaal. Zo stuurde de moeder ondergoed op naar Bobby.

Onderzoek

Alexandra viel niet alleen Bobby, maar ook collega’s van hem lastig met haar stalkingspraktijken. Als klap op de vuurpijl liet ze zelfs bedreigingen achter op de telefoon van haar eigen dochter; alles om de relatie te stoppen. Het geslacht van de stalker kon niet worden vastgesteld, vanwege de stemvervormer die aan de telefoon gebruikt werd.

Na onderzoek kwam de politie erachter dat de belletjes afkomstig waren van een prepaid telefoon. Ze kwamen bij Alexandra uit, toen zij in april 2014 het beltegoed van de telefoon opwaardeerde in een winkel. De politie vroeg om een huiszoekingsbevel, maar dat werd geweigerd.

Toen Alexandra wederom in een winkel werd gesignaleerd om beltegoed op te waarderen voor dezelfde telefoon, werd een huiszoekingsbevel wel goedgekeurd. In maart 2015 werden in Alexandra’s huis twee telefoons, een stemvervormer en de nummers waar de bedreigingen naartoe gingen gevonden. Alexandra bekende.

Bezorgdheid

Waarom de moeder van Lauren het nodig vond om de oudere advocaat bij haar dochter weg te houden? Uit bezorgdheid. Alexandra beschouwt Bobby als een ‘veel wereldsere man dan haar dochter’, die volgens haar heel kwetsbaar is. Ze wilde niet dat haar dochter met ‘dit soort type mensen’ geassocieerd werd. Ze hoopte met haar bedreigingen enige invloed op de knipperlichtrelatie te hebben.

Volgens de advocaat van Alexandra heeft zij geen drank- of drugsprobleem en is zij geestelijk in orde. ,,Ze is een vrouw die hyper-alert is als het om het welzijn van haar dochter gaat.”

Alexandra is, in afwachting van verdere behandeling van de strafzaak, op borgtocht vrijgelaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder stalkt vriendje van dochter 3 jaar lang
Sluiten