Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 feb 2016 / 22:05 uur

Meer dan 20 doden bij autobom in Ankara

Bij een aanslag met een autobom op een militair konvooi zijn woensdag in het centrum van de Turkse hoofdstad Ankara ruim twintig doden en meer dan zestig gewonden gevallen, meldden de Turkse autoriteiten woensdagavond. De bom ontplofte toen er bussen met militairen voorbijreden in de regeringswijk Cankya. De aanslag is nog niet opgeëist.

Tijdens de avondspits stonden er een aantal militaire bussen voor een rood stoplicht te wachten. Enkele seconden laten ontplofte er een met explosieven volgladen voertuig. De aanslag vond plaats in de omgeving van het legerhoofdkwartier, het parlement en de overheidsgebouwen. Een symbolische plek.

Foto’s ANP

Reactie Erdogan

In een reactie verklaarde Turks president Erdogan terug te zullen slaan na de bloedige aanslagen. „Wij zullen elke dag onze strijd voeren met grotere vastberadenheid tegen de marionetten die geen morele of humanitaire grenzen kennen, die deze aanvallen uitvoeren, en (tegen) de machten achter hen", zo verluidde. "Dit soort gebeurtenissen zwengelt onze vastberadenheid aan om meermaals aanvallen binnen en buiten onze grenzen te beantwoorden." De president sprak ook zijn medeleven uit naar de nabestaanden van de slachtoffers.

De Turkse premier Ahmet Davutoglu heeft zijn vertrek naar Brussel voor overleg met de EU uitgesteld vanwege de aanslag. Hij zou woensdag vertrekken, maar ziet daarvan af.

Turkije lijdt onder terrorisme dat wordt gepleegd door Koerdische en soennitische extremisten. In januari blies een terrorist zich op in het toeristische hart van Istanbul. Daarbij werden elf toeristen gedood. In oktober vorig jaar vielen ruim honderd doden door een bomaanslag op een grote bijeenkomst voor het centraal station van Ankara. Voor beide aanslagen zouden de soennitische extremisten van Islamitische Staat verantwoordelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Meer dan 20 doden bij autobom in Ankara
Sluiten