Andrea Peelen
Andrea Peelen Nieuws 17 feb 2016 / 16:00 uur

Man betrapt na skimmen van contactloze bankpassen

Heb je een contactloze bankpas in je bezit? Zorg er dan voor dat deze niet losjes in een achterzak opgeborgen is wanneer je de trein instapt. Uit een foto die op dit moment op Facebook wordt gedeeld, is namelijk zichtbaar hoe een skimmer recentelijk te werk ging om mensen ongezien op te lichten.

De man liep in de metro rond met een betaalautomaat, een vergelijkbare als die in winkels worden gebruikt. Hij had hoogstwaarschijnlijk een bedrag ingetoetst dat lager is dan 25 euro, want dan wordt het mogelijk om zonder ingevoerde pincode een draadloze transactie te volbrengen.

https://www.facebook.com/10154000160962146

Test

Facebookgebruiker Paul Jarvis zag de skimmer te werk gaan en maakte een foto. Daarna ging hij zelf bij een lokale pub testen of het inderdaad mogelijk was om op deze manier een transactie te maken. En ja hoor, binnen een paar seconde was het bedrag overgeschreven op de betaalautomaat.

Wat valt er tegen te doen?

Het is moeilijk om de nieuwe vorm van zakkenrollen tegen te gaan. De Consumentenbond, die zelf ook eerder een test uitvoerde, laat weten dat een metalen hoesje of aliminiumfolie rondom je bankpas de kans een stuk kleiner maakt. Of, voor mensen die ook dat niet genoeg vertrouwen, is er een mogelijkheid om contactloos betalen uit te zetten. Dit kan gemakkelijk via internetbankieren. Ook is het aan te raden om een daglimiet in te stellen voor je pas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man betrapt na skimmen van contactloze bankpassen
Sluiten