Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 feb 2016 / 18:05 uur

Koerdische militante groep eist aanslag Ankara op

De Koerdische militante groep TAK heeft vrijdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomaanslag in de Turkse hoofdstad Ankara waarbij deze week 28 mensen om het leven kwamen. De TAK liet vrijdag weten dat de aanslag een vergelding was voor de politiek van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

De militante groep die banden heeft met de verboden Koerdische Arbeiders Partij (PKK) zei tegelijk verder te gaan met aanslagen plegen. De groepering hekelde „het manipuleren door Erdogan van de internationale machten tegen het Koerdische volk”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Koerdische militante groep eist aanslag Ankara op
Sluiten