Sophie van Oostvoorn
Sophie van Oostvoorn Nieuws 11 feb 2016 / 14:16 uur

Jumbo roept zalmproducten terug om darmbacterie

Net een lekker stukje zalm gekocht bij de Jumbo? Lees dan even verder, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft namelijk een dodelijke darmbacterie aangetroffen op verschillende zalmproducten.

Listeria

Het gaat om de darmbacterie listeria, deze bacterie kan dodelijk zijn. Gek genoeg is deze bacterie op meerdere plaatsen te vinden, maar is pas gevaarlijk als ze in grote hoeveelheden aanwezig is. De bacterie vermenigvuldigt zich op producten die bedorven zijn, ook als het in de koelkast staat.

De Jumbo roept klanten op om de gerookte zalmsnippers 150 gram en gerookte zalmplakken 100 gram met de houdbaarheidsdata 23-02-2016, 25-02-2016, 26-02-2016 en 01-03-2016 niet op te eten, maar terug te brengen naar een Jumbo winkel. Dan krijgen klanten hun geld terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jumbo roept zalmproducten terug om darmbacterie
Sluiten