Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 5 feb 2016 / 11:08 uur

Julian Assange wil ambassade Londen vrijdag verlaten

Er komt mogelijk snel een einde aan de al drie jaar durende vrijwillige opsluiting van Julian Assange in de ambassade van Ecuador in Londen. De klokkenluider liet via een verklaring op Twitter weten dat hij zich vrijdag mogelijk gaat aangeven bij de politie.

Assange zegt dat hij zich overgeeft als de Verenigde Naties besluiten dat hij de rechtszaak tegen Zweden en Groot-Brittanië verliest. Als hij de zaak wint, wil hij met zijn paspoort in de hand als vrij man rond kunnen lopen.

De oprichter van Wikileaks verblijft al meer dan drie jaar in de ambassade van Ecuador in Londen. Als Assagne het gebouw verlaat, riskeert hij te worden opgepakt en te worden uitgeleverd aan Zweden vanwege een verkrachtingszaak. Assange is bang dat Zweden hem vervolgens uitlevert aan de Verenigde Staten, die hem willen vervolgen voor het lekken van staatsgeheimen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Julian Assange wil ambassade Londen vrijdag verlaten
Sluiten