Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 2 feb 2016 / 18:23 uur

Jongens nemen selfies op alle Nederlandse stations

Veel jonge mensen gaan tegenwoordig op reis. Een half jaar naar een tropische bestemming vliegen is erg leuk, maar het kan ook anders. De 19-jarige Yari de Graaf en Daniël de Ruig hebben afgelopen jaar alle 404 NS-stations bezocht. Ze reisden het hele land door om op elk station uit te stappen en een selfie te maken.

Yari vertelt aan NRC hoe het plan ontstond. „Ik stond op de trein te wachten en stuurde een selfie naar Daniël, om te laten zien waar ik was. Dat bracht mij op het idee dat met ieder station in Nederland te doen. Daniël is later mee gaan doen en zo zijn we allebei het hele land doorgereisd.”

404 stations

De treinliefhebbers hebben allebei een YouTubefilmpje gemaakt van de 409 selfies op 404 verschillende stations. Ze reisden vaak samen. „Dat is veel gezelliger”, zegt Yari. Om alle stations te bezoeken, waren de jongens vaak afhankelijk van Sprinters.

Bekijk hier de reis van Yari de Graaf:

Daniël herinnert zich dat vooral in het noorden van het land enkele stations lastig bereikbaar waren. „Roodeschool, Stavoren en Geerdijk waren echt een drama. Daar stopt de trein maar een keer per uur heel kort. Dan moet je rennen om hem niet te missen”, zegt hij. Gelukkig was het NS-personeel soms zo aardig even op de jongens te wachten wanneer ze het verhaal vertelden.

8000 euro

Doordat vijf stations afgelopen jaar een andere naam kregen, moesten de twee terug naar die stations om opnieuw een selfie te maken. Daarna was hun missie eindelijk voltooid. Gelukkig zijn de twee student en hebben ze een OV-jaarkaart waarmee ze gratis kunnen reizen. Als ze die niet hadden gehad, waren ze volgens De Graaf per persoon ongeveer 8000 euro kwijt geweest.

Bekijk hier de reis van Daniël de Ruig:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongens nemen selfies op alle Nederlandse stations
Sluiten