Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 20 feb 2016 / 17:35 uur

IS probeert Bieber-fans te overtuigen via Twitter

Islamitische Staat probeert fans van Justin Bieber te bekeren via Twitter. De afgelopen maanden gebruiken aanhangers van IS hashtag die populair zijn onder beliebers, zoals #justinbieber, om propaganda te verspreiden. Ook worden er berichten naar Biebers Twitteraccount verstuurd in de hoop dat zijn fans het lezen.

Twitter verwijdert de berichten, sommige tweets blijven langere tijd staan. In de propagandatweets wordt onder meer doorverwezen naar gruwelijke filmpjes, waar gevangenen worden onthoofd of op een andere manier worden gedood. Ook worden filmpjes van oorlogsslachtoffers getoond, in de hoop dat potentiële IS-aanhangers naar Syrië trekken om mee te strijden. Naast de gruwelijke filmpjes wordt er ook doorverwezen naar propagandavideo’s, waarin strijders vertellen hoe het er bij IS aan toe gaat.

Populaire hashtags

Justin Bieber is een van de populairste persoonlijkheden op Twitter. Hij heeft bijna 76 miljoen volgers, en er wordt bovendien veel over hem getweet. De jihadisten proberen ook via andere populaire hashtags de aandacht te trekken, zoals via #breakingnews, #facebook en #bollywood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
IS probeert Bieber-fans te overtuigen via Twitter
Sluiten