Andrea Peelen
Andrea Peelen Nieuws 19 feb 2016 / 08:59 uur

IS executeert jongen die naar popmuziek luisterde

Islamitische Staat heeft een 15-jarige jongen laten executeren die ‘betrapt’ werd terwijl hij naar popmuziek luisterde in de Iraakse stad Mosul. Door middel van een onthoofding is hij om het leven gebracht.

Bij zijn vader

Ayham Hussein genoot naar verluidt van de muziek toen hij in de supermarkt van zijn vader was, meldt een woordvoerder aan ARA News. Toen militanten dit doorkregen arresteerden ze hem. Daarna werd hij overgebracht naar een islamitische ‘rechtbank’, waar hij al snel ter dood werd veroordeeld. Afgelopen dinsdag zou het lichaam van de jongen overgebracht zijn naar de ouders.

Conservatief rechtssysteem

De executie zou de eerste zijn in de stad Mosul die gebaseerd is op het luisteren naar popmuziek. De inwoners zijn dan ook verontrust, ondanks dat er geen mogelijkheid is tot tegenspraak. Het conservatie rechtssysteem van IS wordt in een groot deel van Irak en Syrië gehanteerd. Homoseksuelen en ouderen worden dagelijks geëxecuteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IS executeert jongen die naar popmuziek luisterde
Sluiten