Metro
Metro Nieuws 29 feb 2016 / 22:00 uur

Investeerder wil Perry Sport alsnog redden

Perry Sport wordt mogelijk toch nog gered. De investeringsmaatschappij Convent Capital is een bod aan het voorbereiden op Perry Sport, voor een doorstart van alle zeventig vestigingen van de sportartikelenketen. Dat bevestigde Maarten Meijnen, een van de oprichters, aan het ANP.

Convent heeft daarbij alleen interesse in Perry en niet in Aktiesport. Ook dat bedrijf is onderdeel van het onlangs failliet verklaarde Unlimited Sports Group (USG). ,,Perry is een sterk merk, met veel historie. We denken dat we er, wellicht in afgeslankte vorm, een winnend verhaal van kunnen maken”, aldus Meijnen. Hij merkte daarbij op dat Perry ,,niet de onderkant van de markt aanraakt”, zoals Aktiesport ,,dat toch wat meer doet”.

Uitnodiging naar serieuze partijen

Een woordvoerder van de bewindvoerders van USG liet weten dat deze week uitnodigingen uitgaan naar ,,alle serieuze partijen” die belangstelling hebben getoond. Deze dagen wordt er een selectie gemaakt.

USG bestaat pas sinds 2006. Maar de eerste winkel van Perry Sport, de bekendste keten van het bedrijf, opende al in 1866 de deuren in de Amsterdamse Kalverstraat. Perry&Co was een tijd lang eigendom van De Bijenkorf. De keten werd in 1978 samengevoegd met Bijenkorf-dochter Sporthuis Centrum tot Perry Sport. Naast Perry Sport en het al genoemde Aktiesport omvat USG ook het Belgische Primo en winkelformule Time Out. Alles bij elkaar werken er bij USG volgens de eigen website ruim 2500 mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Investeerder wil Perry Sport alsnog redden
Sluiten