Metro
Metro Nieuws 8 feb 2016 / 08:10 uur

IJsbrug studenten TU Eindhoven stort in

Een poging van een groep studenten uit Eindhoven om de grootste ijsbrug ter wereld te bouwen is mislukt. Het ambitieuze bouwwerk is ingestort als gevolg van de dooi, aldus Arno Pronk van de TU Eindhoven maandagochtend vroeg.

Ballon

Het afstudeerproject, Da Vinci’s Bridge in Ice, werd gebouwd in het Finse Juuka. ,,We probeerden ons eigen record te verbeteren. Dat was een koepel van 30 meter”, aldus Pronk. De nieuwe ijsbrug moest een 65 meter lang bouwwerk worden met een vrije overspanning van maar liefst 35 meter.

After months of preparations and six weeks of working on the building site, we lost the battle against the weather.The…

Gepostet von Bridge in Ice am Sonntag, 7. Februar 2016

Het weer gooide uiteindelijk roet in het eten. ,,Het is gaan dooien. Daarbij ging het ook regenen, waardoor het ijs helemaal zacht is geworden”, zei Pronk. Uiteindelijk werd de druk op de ballon die de constructie steunde te groot. Voor de studenten is dat een forse tegenvaller. ,,Dit is natuurlijk geen feest”, erkende de docent.

Bij de bouw van de brug waren over een periode van ongeveer zeven weken zo’n 190 studenten van verschillende universiteiten betrokken. Het project diende onder meer om studenten te laten werken met ongewone materialen. In dit geval werd ijs versterkt met vezels.

Reageer op artikel:
IJsbrug studenten TU Eindhoven stort in
Sluiten