Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 11 feb 2016 / 13:50 uur

Heren pas op: je date knapt af op ‘patserwagen’

Wie denkt met een sportauto de vrouwen of mannen van zich af te moeten slaan, heeft het goed mis. Je date kan behoorlijk op je afknappen als je met een opzichtige wagen voor komt rijden. Met vlaggetjes, knuffels of foto’s in je auto kun je een succesvolle afsluiting van de avond helemaal wel op je buik schrijven.

Met Valentijnsdag voor de deur heeft AutoScout24 onderzoek gedaan naar de aantrekkingskracht en grootste afknappers onder Nederlanders. Hieruit blijkt dat 44 procent van de Nederlanders kan afknappen op het type auto.

De grootste afknappers qua type auto zijn:

  • Een opzichtige sportauto (12%)
  • Een erg stoere SUV (7%)
  • Een volgeladen stationwagen (5%)

Auto bepaalt flirts

Een sportauto of SUV vinden Nederlanders dus een nog grotere afknapper bij hun (potentiële) partner dan een klein boodschappenwagentje (5%), een oude old-timer (2%) of een degelijke gezinsauto (1%). De helft van de Nederlanders is van mening dat het type auto dat iemand bezit, bepalend is voor het aantal flirts dat iemand heeft.

Mooie auto of niet, Nederlanders flirten wat af in de file en bij het stoplicht. Eén op de zes Nederlanders flirt in de auto en bijna een kwart van de Nederlanders geeft aan dat een andere weggebruiker weleens met ze probeert te flirten. Dat laatste overkomt vrouwen vaker dan mannen: 24 procent van de vrouwen zegt weleens een flirt te hebben tegenover 21 procent van de mannen.

Slechte sier

Een eerste date is altijd spannend en waarschijnlijk denken de meeste mensen niet meteen aan hun auto waarmee ze slechte sier kunnen maken. Uit het onderzoek blijkt dat 84 procent van de Nederlanders kan afknappen op de auto of op het rijgedrag van de date.

Dit is de top vijf afknappers van Nederlanders:

  • Onbeschoft rijden zoals niet aan regels houden of schelden (70%)
  • Stinkende auto zoals naar rook, huisdieren of eten (61%)
  • Vieze auto zowel vanbinnen als vanbuiten (43%)
  • Accessoires in de auto zoals vlaggetjes, foto’s of knuffels (33%)
  • Opgevoerde of getunede auto (30%

De top drie is bij mannen en vrouwen gelijk, maar mannen geven aan dat zij een opgevoerde of getunede auto minder hinderlijk vinden dan vrouwen. Daarnaast staat bij vrouwen de accessoires op nummer vijf van afknappers (36%) en deze staat bij mannen op nummer vier (30%). Een goedkope auto wordt over het algemeen niet als een afknapper gezien. Slechts drie procent vindt dit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heren pas op: je date knapt af op ‘patserwagen’
Sluiten