Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 3 feb 2016 / 20:40 uur

Grote roof op pistachenootjes van de Lidl

De politie in Houten is op zoek naar enkele dieven met een voorkeur voor pistachenootjes. In september vond daar namelijk een diefstal plaats van de nootjes ter waarde van enkele honderden euro’s.

De politie heeft nu pas een opsporingsbericht uitgezet. Het gaat om drie mannen die bij de diefstal berokken waren, zo blijkt uit beelden van de bewakingscamera. Daarop is te zien hoe twee mannen zakken vol nootjes vullen, waarna de derde de poortjes voor de ingang opent zodat de dieven naar buiten kunnen rijden.

740 euro

De dieven wisten volgens de NOS in totaal 276 pistachenootjes mee te stelen. Dat komt neer op een waarde van ruim 740 euro. Volgens een medewerker van de Lidl Blerick komt een dergelijke situatie bij hun vaak voor. „Sinds de zomer maken wij dit regelmatig mee”, zegt hij tegen de NOS. “Ze zoeken relatief dure producten en gooien een hele wagen vol. Ze zetten iemand op de uitkijk, die de poortjes bij de ingang openmaakt. Buiten staat een busje klaar en weg zijn ze.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote roof op pistachenootjes van de Lidl
Sluiten