Remco Visser
Remco Visser Nieuws 13 feb 2016 / 13:20 uur

Geen Valentijnsdag voor Pakistani’s

Vrouwen in Pakistan hoeven morgen niet te rekenen op een mooi bloemetje of romantisch kaartje van hun geliefde. Althans, als het aan de Pakistaanse president Mamnoon Hussain ligt. Hij vindt het Westerse Valentijnsdag namelijk niet passen binnen de de islamitische Pakistaanse cultuur.

Hussain zei dat zaterdag tijdens een toespraak voor een groep studenten in de hoofdstad Islamabad.

Het blind volgen van westerse tradities leidt tot ,,afkalven van onze waarden", aldus Hussain, en kan leiden tot een toename van seksueel geweld tegen vrouwen, zoals in buurland India. Studenten kunnen zich wat hem betreft beter op hun studie richten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen Valentijnsdag voor Pakistani’s
Sluiten