Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 26 feb 2016 / 16:48 uur

Fotoshoot oude man met bruidje (12) schokt New York

Wat zou jij doen als je een 65-jarige man met een bruidje van slechts 12 jaar oud ziet poseren voor bruidsfoto’s? Om aandacht te vragen voor kindhuwelijken zocht de Amerikaanse youtuber Coby Persin dat uit via een sociaal experiment in New York. Hij maakte een video van de reacties.

In de video legt Persin eerst uit waarom hij het experiment uitvoert. Hij kwam er recentelijk achter dat kindhuwelijken in een aantal Amerikaanse staten gewoon legaal zijn. „Met de minimale leeftijd van 12 jaar”, zegt hij. Hij wil het probleem aan de kaak stellen door te kijken wat er gebeurt als mensen dit voor hun neus zien gebeuren.

Fotoshoot

Gewapend met een fotocamera, een 65-jarige man in pak en een 12-jarig meisje in een bruidsjurk wordt er op Times Square in New York een fotoshoot in scène gezet. Zodra het ‘echtpaar’ op de bekende trap op het hartje van het plein gaat zitten, kijken omstanders verbaasd en gechoqueerd, sommige mensen beginnen zich ermee te bemoeien.

Ingrijpen

Er zijn verschillende mensen die de man aanspreken omdat hij zo’n jong meisje aan zijn arm heeft. Zo probeert een vrouw het meisje van de man weg te trekken en vragen verschillende omstanders hoe oud het kind is, waar haar ouders zijn en of het huwelijk wel legaal is. Op een gegeven moment wordt de man zelfs tegen een muur aangeduwd terwijl zijn bruidje wordt meegetrokken.

De video eindigt met de tekst: „Elke dag trouwen er 30.000 meisjes. Hen wordt het recht op onderwijs en de kans op een jeugd ontzegd. Geen kind zou dit moeten meemaken.” De beelden kwamen vorige week online en zijn al bijna een miljoen keer bekeken.

Bekijk de video hier:

Reageer op artikel:
Fotoshoot oude man met bruidje (12) schokt New York
Sluiten