Puck Roest
Puck Roest Nieuws 11 feb 2016 / 21:30 uur

Foto van ‘behekst’ jongetje wordt massaal gedeeld

Hartverscheurende foto’s van een uitgehongerd Nigeriaans jongetje worden massaal gedeeld op sociale media. Volgens de lokale bevolking is de jongen behekst en wordt hij daarom aan zijn lot overgelaten. Anja Ringgren Lovén deelde de foto op Facebook.

Let op! De foto’s in dit artikel kunnen als schokkend worden ervaren.

Ringgren Lovén is oprichter van Deense hulporganisatie DINNødhjælp. De organisatie wil door middel van onderwijs het bijgeloof in Nigeria bestrijden. „Het bijgeloof zorgt ervoor dat veel kinderen en jongeren aan hun lot worden overgelaten. Men denkt dat de kinderen behekst zijn waarna ze gemarteld, verdreven of vermoord worden door de lokale bevolking”, schrijft Ringgren Lovén onder één van haar Facebookberichten.

De beelden van Deense vrijwilliger en het ernstig vermagerde jongetje gaan de hele wereld over. „Ik heb de afgelopen drie jaar veel gezien in Nigeria en ik heb jullie veel schokkende beelden bespaard. Duizenden kinderen worden beschuldigd van hekserij. Maar dit beeld laat zien waarom ik blijf vechten. Dit is reden dat ik al mijn bezittingen heb verkocht en ben verhuisd naar een onbekend land", schrijft de Deense op haar pagina.

https://www.facebook.com/10153924910783024

Ringgren Lovén heeft het jongetje onder haar hoede genomen en hem een naam gegeven; Hope. „Hij is een sterk mannetje. Om hem te zien spelen met mijn eigen zoon is zonder twijfel de beste ervaring ooit. Het is onbeschrijfelijk. Ik laat dan ook de foto’s voor zich spreken."

https://www.facebook.com/10153924911143024

Meerdere foto’s van Hope werden duizenden keren gedeeld. Het gaat inmiddels een stuk beter met hem.

https://www.facebook.com/10153938419623024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foto van ‘behekst’ jongetje wordt massaal gedeeld
Sluiten