Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 6 feb 2016 / 20:56 uur

Explosie in vliegtuig was bomaanslag

De inzittenden van een Somalisch vliegtuig dat afgelopen week een noodlanding maakte, zijn ontsnapt aan een aanslag. Het vliegtuig kwam in de problemen nadat er een explosie aan boord was geweest, en nu blijkt dat die is veroorzaakt door een zelfmoordterrorist.

Dat meldt de minister van Transport van Somalië. Bij de explosie kwam alleen de terrorist om het leven. Hij werd het vliegtuig uitgeblazen, zijn lichaam werd op de grond gevonden. Twee andere passagiers raakten gewond. De andere inzittenden overleefden de aanslag, onder meer omdat de piloot een noodlanding kon maken in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Het vliegtuig was daar ook opgestegen, en zou eigenlijk naar Djibouti vliegen.

De Verenigde Staten claimen aanwijzingen te hebben dat de aanslag is gepleegd door Al Shabaab, een terroristische groepering die actief is in Somalië. Al Shabaab heeft de aanslag (nog) niet opgeëist.

De Somalische minister zei dat nog wordt uitgezocht hoe de terrorist aan boord is kunnen komen. Er zijn zes personen opgepakt die iets met de zaak te maken zouden hebben. Dat kon gebeuren nadat de bewakingsbeelden op het vliegveld waren bestudeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Explosie in vliegtuig was bomaanslag
Sluiten